Mørk chokolade kan også indeholde mælk.Mørk chokolade kan også indeholde mælk.

Mørk chokolade indeholder også ofte mælk

 

Hvis du eller nogen i din familie er allergisk over for mælk, så bør du tænke dig om to gange, før du køber et stykke mørk chokolade.

De amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration, FDA har testet 100 forskellige mørke chokoladeprodukter og har fundet, at mange af dem indeholdt mælk, selv om det ikke altid var klart angivet på pakningerne. Og det er dårligt nyt for mælke-allergikere.

Forskerne opdelte produkterne i grupper baseret på de forskellige indholdsfortegnelser på pakningerne. Kategorierne var "mælke-fri," "allergen-fri," "veganer", "kan indeholde mælk" og "kan indeholde spor af mælk."

Resultaterne viste, at to ud af de 17 mørke chokolader, der var mærket ”mælke-fri” eller ”allergen-fri” indeholdt mælk. 55 mørke chokoladebarer, der ikke havde nogen klar indikation af tilstedeværelsen af mælk, indeholdt også fødevare allergen. 6 ud af 11 produkter, der advarede om "spor af mælk" viste sig at indeholde så høje niveauer af mælk, at de potentielt kunne forårsage alvorlige reaktioner hos nogle mennesker.

En af forskerne udtaler på baggrund af undersøgelsen, at da man ikke kan være sikker på, om indholdet af mælk er nøjagtigt, bør man overveje at kontakte producenten for at finde ud af, hvordan det pågældende produkt er fremstillet, skriver Harvard Medical School.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?