Allergikere får oftere migræne

 

Forskerne ved endnu ikke, om det er den løbende næse, der får migrænen til at bryde ud, eller om det er migrænen, der får næsen til at løbe. Men det står fast, at allergikere får migræne 33 pct. oftere end andre.

Allergi og høfeber kan øge antallet og sværhedsgraden af migræneanfald, viser en ny undersøgelse. Forskerne har analyseret data fra næsten 6.000 migrænepatienter som udfyldte et spørgeskema i 2008. To tredjedele af de adspurgte havde nasal eller sæsonbetonet allergi eller høfeber.

Resultaterne viser, at mennesker med allergi og høfeber var 33 pct. mere tilbøjelige til at få hyppige migræneanfald end folk uden, skriver tidsskriftet Cephalalgia .

Undersøgelsen er en af de første, der kæder hyppigheden af migræneanfald sammen med irritation og betændelse i den nasale slimhinde forårsaget af både allergiske og ikke-allergiske udløsere.

 "Vi ved ikke, om det er allergi og høfeber, der forårsager øget hyppighed af hovedpine, eller om det er migræneanfaldene i sig selv, der giver symptomer på allergi og høfeber,” siger dr. Vincent Martin, der er professor i medicin ved University of Cincinnati.

”Men vi kan konstatere, at hvis du har allergiske symptomer, så er du er mere tilbøjelig til at få hyppigere og invaliderende hovedpine." 

Den oversete næse

Resultaterne kan vise sig vigtige i behandling af migræne, mener dr. Richard Lipton, der er leder af hovedpinecentret på Montefiore Medical Center i New York City.

"Næsen er stort set blevet ignoreret i forbindelse med initiering og forværring af migræne. Hvis allergi og høfeber forværrer migræne symptomerne, som undersøgelsens resultater tyder på, så kan man ved at behandle de nasale problemer hjælpe med at lindre hovedpine hos mennesker, der lider både af allergi og migræne,” siger han.

Migræne rammer oftere kvinder end mænd, og symptomerne på allergi omfatter en tilstoppet og løbende næse, næseflåd og kløende næse.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?