Over en tredjedel af kvinder har hedeture i mindst til år efter at de har nået overgangsalderen.

Hedeture fortsætter længe efter overgangsalderen

 

Måske er det en ringe trøst, men rigtig mange kvinder døjer med hedeture i 10 år eller længere efter overgangsalderen, viser ny undersøgelse.

I en ny undersøgelse har forskerne kigget på 255 ældre kvinder og fandt, at 80 pct. af dem havde hedeture i moderat til svær grad under overgangsalderen, 17 pct. havde hedeture i mild grad, og kun 3 pct. havde  ingen hedeture.

Overvægtige kvinder var mest tilbøjelige til at have hedeture i moderat til svær grad, mens ikke-overvægtige kvinder havde den laveste risiko. Kvinder, der havde mere end en gymnasiel uddannelse havde 34 pct. lavere risiko for hedeture, hvilket er en konstatering, der kræver yderligere undersøgelse, siger forskerne fra Perelman School of Medicine på University of Pennsylvania.

De fandt også, at hedeturene i gennemsnit fortsatte i moderat til svær grad næsten fem år efter menopausen. Og mere end en tredjedel af kvinderne havde moderate til svære hedeture i 10 år eller mere efter overgangsalderen, viser undersøgelsen, der er offentliggjort i tidsskriftet Menopause .

Individuel behandling

Ifølge forskerne er hormonbehandling den primære medicinske behandling af hedeture, og de nuværende retningslinjer anbefaler, at behandlingen ikke bruges mere end højst fem år. Men forskerne mener, at der er en mangel på beviser til støtte for de anbefalede tre-til femårige begrænsninger i brugen af hormonbehandling.

De gør opmærksom på, at mange læger er bekymrede for de sundhedsmæssige risici i forbindelse med hormonbehandling såsom kræft og hjerte-kar-problemer, og det gør nogle af dem tilbageholdende med helt at ordinere det, eller udelukkende holde sig til de anbefalede tidsfrister for hormonbehandling.

"Vores resultater peger på vigtigheden af individualiserede behandlinger, der tager hensyn til den enkelte kvindes risici og fordele, når du vælger hormon eller ikke-hormonbehandling for menopausale symptomer," siger Ellen Freeman, der er forskningsprofessor i obstetrik og gynækologi.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?