Spis sundere og mindre og dyrk mindre motion. Jo større vægttab, des færre og mindre hedeture vil du få.

Tab dig og få færre hedeture

 

Du bliver ikke bare mindre svedig i almindelighed ved at tabe dig, men kan også undgå overgangsalderens hedeture.

Det viser en undersøgelse fra University of Pittsburgh, hvor forskere fulgte 40 overvægtige eller fede kvinder gennem et vægttab. Deltagerne blev bedt om at udfylde spørgeskemaer om deres symptomer på overgangsalderen før under og efter en seks måneder lang ændring af deres livsstil, som skulle sikre vægttab.

Generelt oplever op mod 70 procent af kvinder problemer med hedeture i forbindelse med overgangsalderen - rigtig mange oplever dem hyppigt og alvorligt.

Da kvinder med hedeture har en større risiko for dårlig livskvalitet, søvnproblemer og nedtrykthed, er der stor interesse for at identificere metoder, som kan dæmpe hedeture. Desuden viser nyere data, at hedeture typisk ikke forsvinder hurtigt, men i gennemsnit varer ni år eller mere.

Undersøgelsen bekræftede en markant sammenhæng mellem vægttab og hedeture. Desuden viste det sig at jo større vægttab, desto færre eller mindre alvorlige blev hedeturene.

Selvom nyere data har antydet en sammenhæng mellem hedeture og fedtprocenten i en kvindes krop, har ingen undersøgelser til dato været lavet specielt for at teste, om vægttab reducerer hedeture.

"Det er opmuntrende nyheder for kvinder, der leder efter en måde at reducere dette generende symptom på overgangsalderen," siger dr. Margery Gass, der er administrerende direktør i North American Menopause Society (NAMS), der har offentliggjort undersøgelsen i deres tidsskrift Menopause.

"Ikke alene kan livsstilsændringer være et sikkert, effektivt middel for mange kvinder, men det fremmer også en sundhedsfremmende adfærd. Da mange af kvinderne i denne pilotundersøgelse har angivet at deres primære motivation for at tabe sig var at reducere hedeturene, ved vi at dette kan være et stærkt incitament for kvinderne til at engagere sig i en sundere livsstil, som giver en lang række andre sundhedsmæssige fordele udover reduktion af hedeture," siger Gass.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?