Angst øger risikoen for hedeture

Nervøse eller angstfyldte kvinder i overgangsalderen lider meget mere af hedeture og søvnproblemer.

 

Det viser en ny undersøgelse af 3.500 kvinder mellem 40 og 59 år i 11 latinamerikanske lande, hvor forskerne har sammenlignet spørgeskemaer om angst og nervøsitet med kvindernes fysiske symptomer på at være passeret overgangsalderen.

Tidligere undersøgelser har vist, at i den periode, hvor kvinder er midt i overgangsalderen, har de flere fysiske symptomer hvis de er urolige eller angste.

Spørgsmålet er dog stadig om de fysiske symptomer og overgangsalderne gør kvinderne mere urolige eller om det er omvendt.

Uanset hvad viser resultaterne af den nye undersøgelse, der er offentliggjort i tidsskriftet Menopause, at urolige eller angste kvinder har en fem gange større tendens til alvorlige fysiske symptomer.

Den nøjagtige årsag til denne sammenhæng er stadig uklar, selvom angst i tidligere undersøgelser har vist sig at hænge tæt sammen med øget noradrenalin og serotonin, som kan øge hyppigheden af ​​vasomotoriske symptomer (hedeture) på grund af deres vigtige rolle i termoregulering. 

Undersøgelsen viste også en sammenhæng mellem angst og tilstedeværelsen af ​​alvorlige urogenitale symptomer som blære- og urinvejsproblemer.

"Denne undersøgelse dokumenterer vigtigheden af ​​at screene patienter for angst. Hvis kvinder har betydelig angst bør de tale med deres læge om en behandling. Det kan være afspændingsteknikker, reduktion af koffein eller mere motion. Østrogenbehandling eller anden humørregulerende medicin kan måske også vise sig nyttige," siger Dr. JoAnn Pinkerton, der er administrerende direktør for den nordamerikanske menopause-forening.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?

Seneste nyt om overgangsalderen