Sådan påvirker søvnløshed dit sexliv

Dårlig søvn er ikke kun et problem for dit helbred i form af øget risiko for hertekarproblemer og depression, men reducerer også din seksuelle tilfredshed.

 

Det understreger en ny undersøgelse blandt næsten 94.000 kvinder mellem 50 og 79 år i det amerikanske Women Health Initiative observationsstudie og som er offentliggjort tidsskriftet Menopause.

Resultaterne viser at kort søvn på mindre end 7-8 timer pr nat er forbundet med lavere chance for seksuel tilfredsstillelse. 

56 procent af deltagerne rapporterede, at være noget eller meget tilfredse med deres nuværende seksuel aktivitet. 52 procent rapporterede at de havde hat seksuel aktivitet med en partner inden for det sidste år. 31 procent oplevede søvnløshed.

Undersøgelsen viser, at sammenhængen mellem søvnens længde og den seksuelle tilfredsstillelse ikke - alene - skyldtes søvnrelateret depression eller kronisk sygdom. 

Ældre kvinder var mindre seksuelt aktive, hvis de sov færre end 7 til 8 timer pr nat sammenlignet med yngre kvinder. Kvinder over 70 år, der sov mindre end 5 timer, var således 30 procent mindre seksuelt aktive end kvinder, der sov 7-8 timer.

"Kvinder og deres læger skal være opmærksomme på sammenhængen mellem overgangsalderens symptomer og utilstrækkelig søvn samt disse virkninger på den seksuelle tilfredsstillelse," siger Dr. JoAnn Pinkerton, der er administrerende direktør for det nordamerikanske Menopause Society.

"Der er effektive behandlingsmuligheder for at hjælpe mod søvnforstyrrelser og seksuel tilfredsstillelse, herunder hormonbehandling, som denne undersøgelse bekræftede er effektive for kvinder med symptomer på overgangsalderen."

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?

Seneste nyt om overgangsalderen