6 tips til at undgå overspisning

 
 

1. Tilbage til høkassen

Halvér mængden af stivelse, fordobl mængden af grønsager. Hold fast i proteinerne.

Hvis du f.eks. har en yndlings-gryderet, du serverer til søndagsmiddagene og glæder dine kød-elskende familiemedlemmer med, så behøver du ikke lave den store ændring. I skal ikke til at spise stegt kylling og dampede grønsager. Du skal bare ændre på proportionerne mellem de forskellige ingredienser.

”Vi foretog for noget tid siden et studie, hvor vi forsøgte at lære en gruppe personer, at bruge en ’slow cooker’ (en slags elektrisk høkasse til langtidsstegning, red.),” siger Brian Wansink.

Han og hans forskerkollegaer bad deltagerne om at tilberede et måltid mad efter en opskrift med samme mængde kød, men med dobbelt så mange grønsager og kun halvt så meget stivelse i form af kartofler eller f.eks. ris.

”De kom tilbage næste uge og fortalte, at de ikke kunne mærke nogen forskel. Mennesker mener som regel, at maden smager ligeså godt, selv om det er meget sundere.” 

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?