Din vægt afgøres af gener og ikke bare af din livsstil.Din vægt afgøres af gener og ikke bare af din livsstil.

Dine gener afgør hvor tyk du er

Ny forskning giver flere beviser for, at ens gener spiller en væsentlig rolle for, hvor tykke vi er.

 

Resultaterne kan hjælpe med at forklare, hvorfor nogle mennesker er mere tilbøjelige til at have nogle ekstra kilo på sidebenene end andre.

Forskere har analyseret genetiske prøver fra mere end 300.000 mennesker og identificeret mere end 140 steder i deres DNA, der spiller en rolle for fedme. De har også udpeget nye biologiske veje, der spiller en vigtig rolle får både kropsvægt og fedtfordeling.

Resultaterne er offentliggjort i tidsskriftet Nature, og er det første skridt mod at identificere de gener, der er involveret i kroppens form og størrelse

Undersøgelsen fokuserer på de gener, der påvirker, hvor fedtet lagrer sig i kroppen og dermed udgør en sundhedsrisiko. Eksempelvis er mennesker med mavefedt mere tilbøjelige til at have metaboliske sygdomme som type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdom end de, der har mere fedt på hofterne eller den øvrige del af kroppen.

"Vi har brug for at kende de genetiske placeringer, fordi forskellige fedtdepoter udgør forskellige sundhedsrisici," siger Karen Mohlke, der er professor i genetik ved University of North Carolina School of Medicine.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 649
Slankekur | nov 01, 2013

Sådan undgår du yoyo-effekten

Det føles så dumt at have brugt halve til hele år på at gennemføre en slankekur og så…

"Hvis vi kan finde ud af, hvilke gener der påvirker, hvor fedtet er deponeret, kan det hjælpe os med at forstå biologien, der fører til forskellige sundhedsmæssige betingelser, såsom insulinresistens / diabetes, metabolisk syndrom og hjertesygdomme," siger hun.

Individuel behandling

Undersøgelsen har også dokumenteret en forbindelse mellem gener og body mass index (BMI) baseret på højde og vægt. Forskerne har således fundet 97 genetiske sammenhænge knyttet til BMI, og de har fundet flere områder, der styrer faktorer som appetit og energiforbrug.

"Vores arbejde viser klart, at disposition for fedme og øget BMI ikke skyldes et enkelt gen eller en genetisk forandring," siger Elizabeth Speliotes, der er assisterende professor i intern medicin og bioinformatik ved University of Michigan Health System.

"Det store antal gener gør det mindre sandsynligt, at der kan findes én løsning, der kan afhjælpe fedme. Til gengæld åbner undersøgelsen muligheden for, at vi vil kunne bruge genetiske spor til at afhjælpe fedme,”

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?