Actionfilm på TV får os til at spise dobbelt så meget som talkshows.

Sådan undgår du at actionfilm bliver en gyser for din talje

 

Jo mere gang der er i en tv-udsendelse eller film på tv, desto større er risikoen for, at vi hælder kalorier i os i en lind strøm, og det er ikke godt nyt for taljen.

En undersøgelse fra Cornell University viser nemlig, at vi spiser langt flere snacks, når vi ser actionfilm frem for programmer, der er mindre spændende og actionprægede.

"Undersøgelsen viser, at jo mere distraherende et program er desto mere spiser vi i mens,” siger Aner Tal, fra Cornell Food and Brand Lab.

Undersøgelsen omfattede 94 studerende, der blev præsenteret for M&Ms, småkager, gulerødder og druer, mens de iagttog 20 minutters tv. En tredjedel af deltagerne overværede et uddrag af en actionfilm med lyd på, en anden tredjedel iagttog det samme uddrag dog uden lyd og den sidste del så et uddrag af et talkshow.

Spiste dobbelt så meget

Undersøgelsen viste, at de, der så actionfilmen med lyd, spiste næsten dobbelt så mange snacks - 98 pct. - mere end dem, der så talkshowet. Og selv de, der så aktionsfilmen uden lyd spiste 36 pct mere.

De, der så actionfilmen indtog også flere kalorier - 354 kalorier med lyd og 314 uden lyd, mens de, der så talk-showet kun indtog 215 kalorier.

"Mere stimulerende programmer, der er tempofyldte og har mange kameraindstillinger distraherer os fra, hvad vi spiser. Det betyder, at vi spiser mere, fordi vi er mindre opmærksomme på, hvad vi propper i munden,” siger Aner Tal.

Før du smider dig i sofaen for at se en actionfilm, så bør du derfor forberede et begrænset antal snacks. I stedet for at snuppe en hel pose chips eller en dåse småkager, så sæt en tallerken med f.eks. gulerødder frem, skriver tidsskriftet JAMA, intern medicin.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?