Yoga og andre meditationsteknikker øger den grå substans i hjernen, der har betydning for kroniske smerter.Yoga og andre meditationsteknikker ser ud til at øge den grå substans i hjernen, der har betydning for kroniske smerter.

Derfor virker yoga mod kroniske smerter

Op mod 800.000 danskere lider af kroniske smerter, men de behøver ikke at være helt så slemme, hvis de dyrker yoga eller andre meditationsteknikker.

 

Det viser flere neurologiske og andre undersøgelser, der har undersøgt hvordan hjernen hos kroniske smertepatienter påvirkes af meditation.

Kroniske smerter er kendt for at forårsage ændringer af hjernen, der kan medføre depression, angst og forringede kognitive evner.

Desuden har hjerneskanninger af rotter og mennesker vist ændringer i mængden af den grå og hvde substans i hjernen forårsaget af virkningerne af kroniske smerter.

"Undersøgelser af mennesker med depression viser, at de også har reduceret grå substans, og dette kunne medvirke til ændringer i den grå substans hos smertepatienter, der er deprimerede. Vores forskning viser, at tab af grå substans er direkte relateret til smerte, når vi tager depression i betragtning, "sagde Bushnell.

Grå substans er hjernevæv med talrige cellelegemer og er placeret i den cerebrale cortex og subkortikale områder. Virkningen ved tab af ​​grå substans afhænger af, hvor tabet forekommer i hjernen. Reduceret gråt stof kan føre til nedsat hukommelse, følelsesmæssige problemer og nedsat kognitiv funktion.

Bushnell sagde, at der er overbevisende dokumentation for, at sind-krop teknikker, som yoga og meditation, kan modvirke kroniske smerters påvirkning af hjernen.

Modsat effekt

"Yoga har den modsatte effekt på hjernen af kroniske smerter," siger hun.

Undersøgelser viser at yoga-dyrkere har mere grå substans end kontrolpersoner i flere områder af hjernen, bl.a. de områder, der er involveret i smerte graduering.

"Noget af stigningen i den grå substans hos yoga-dyrkere svarer til varigheden af den tid de dyrker ​​yoga, hvilket tyder på at der er en årsagssammenhæng mellem yoga og at den grå substans stiger," fortæller Bushnell.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647
Smerter | jan 16, 2017

Yoga kan hjælpe dig mod lændesmerter

Yoga kan både reducere smerter og forbedre din bevægelighed, hvis du…

Ændringer i den rå substans i insula eller i hjernebarken er mest afgørende for smerte tolerance.

"Mængden af grå substans i insula svarer til hvor tolerant man er over for smerter, og stigninger i dette områdes grå substans kan skyldes yoga," siger Bushnell.

"Ændringer i hjernen kan medvirke til humørsvingninger og andre affektive og kognitive problemer, som kan føre til død som følge af kroniske smerter. Den gode nyhed for mennesker med kroniske smerter er, at meditationsteknikker synes at have en beskyttende virkning på hjernens grå substans, der modvirker neuroanatomiske virkninger af kroniske smerter," pointerer Bushnell.

Tags: smerter, mindfulness, yoga

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?