Sol eller regn. Forskningen kan ikke finde nogen forskel i hvordan det påvirker dine smerter.

Sandhed eller myte: Påvirker vejret dine smerter?

Man får mere ondt i ryggen når vejret skifter. Eller gør man?

 

Hm, noget tyder på, at det bare er en myte, som ikke har grund i realiteterne. Ligesom det måske heller ikke kan dokumenteres, at man kan mærke i vejrudsving i de gigtplagede knæ.

Australske forskere har undersøgt næsten 1.000 mennesker, som kom til læge i Sydney fordi de havde akutte lændesmerter.

Forskerne tjekkede de præcise vejrforhold når patienternes rygsmerter begyndte såvel som en uge og en måned efter.

I tidsskriftet Arthritis Care & Research forklarer forskerne, at de ikke fandt nogen forbindelse mellem rygsmerter og temperatur, luftfugtighed, lufttryk eller vindretning. De fandt, at der måske var en lille sammenhæng mellem vindstyrke og smerter i lænden, men det var ikke signifikant.

”Mange patienter mener, at vejret har indflydelse på deres smerter. Men der er kun få brugbare studier, som har fokuseret på sammenhængen, og slet ikke forskning, der ikke kun bygger på patienternes egne erindringer om vejret,” siger ledende forsker, dr. Daniel Steffens, George Insitute for Global Health ved University of Sydney.

“Vores resultater modbeviser tidligere formodninger om at bestemte vejrforhold øger risikoen for rygsmerter,” siger han.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647
Smerter | jan 17, 2013

Mindfulness hjælper mod smerter

Mindfulness kan være den mest effektive metode til reduktion af…

Tidligere studier har antydet, at koldt og fugtigt vejr – sammen med forandringer i vejret i det hele taget – er forbundet med forværringer af symptomerne hos mennesker med kroniske smerter.

Men baseret på de nye resultater mener Steffens, at man også bør foretage undersøgelser, der ser på, om vejret har en rolle at spille overfor tilstande som fibromyalgi, leddegigt og slidgigt.

Ifølge forskerne lider næsten alle mennesker på et eller andet tidspunkt af deres liv af rygsmerter. 

Tags: smerter, rygsmerter

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?