Ved MS bliver neuronernes beskyttende myelin langsomt beskadiget.Ved MS bliver neuronernes beskyttende myelin langsomt beskadiget.

Epilepsi-medicin effektiv mod sklerose

Patienter med sklerose kan reducere deres nerveskader med et almindeligt middel mod epilepsi.

 

I øjeblikket er der ingen behandling for at forhindre nerveskader hos mennesker med multipel sklerose (MS). Men ifølge en ny undersøgelse fra University College London i England kan et stof mod epilepsi-anfald kaldet phenytoin beskytte mod nerveskader hos personer med optisk neuritis.

Optisk neuritis er et almindeligt symptom på MS, hvor synsnerven, der sender visuel information fra øjet til hjernen, bliver betændt og beskadiget. For nogle mennesker, kan optisk neuritis være det første tegn på MS.

Undersøgelsens leder Dr. Raj Kapoor fra Institut for Neurologi havde fokus på patienter med optisk neuritis, fordi betændelse og skader på øjets nerver er enkle at måle.

Konkret satte forskerne sig for at afgøre om phenytoin kan blokere natrium i at komme ind axoner i nerveceller; deres tidligere forskning har vist at for meget natrium i nerveceller fører til en overproduktion af calcium, som forårsager nerveskader.

"Vi ønskede at finde ud af, om blokering af natrium faktisk kunne beskytte nervevæv," forklarer dr Kapoor, der har fået undersøgelsen offentliggjort i The Lancet Neurology.

30 procent mindre skade

Forskerne testede teorien på 86 personer i alderen 18 til 60 år med optisk neuritis. Deltagerne blev tilfældigt valgt til enten at modtage 4 mg/kg eller 6 mg/kg phenytoin eller placebo hver dag i 3 måneder.

Ved afslutningen af ​​de 3 måneder undergik alle deltagere optiske kohærenstomografi (OLT), der måler tykkelsen af ​​det retinale nervefiberlag (RNFL) på bagsiden af ​​øjet.

Sammenlignet med deltagere, der tog placebo, havde de deltagere, der fik phenytoin, omkring 30 procent mindre skade på RNFL.

Dr. Kapoor kalder resultatet for lovende og konstaterer, at phenytoin ikke bare kan give mulighed for en ny behandling af optisk neuritis, men det kan også føre til en ny behandling for alle nerveskader forårsaget af MS.

"Der er i øjeblikket ingen behandlinger, der kan direkte beskytter nerverne mod skader i MS, og hvis effektiv, kunne denne behandling være gavnlig for alle typer af den tilstand, som i øjeblikket er uhørt," siger dr. Emma Gray, der er leder af kliniske forsøg ved det britiske MS Society , der hjalp med at finansiere undersøgelsen.

"Vores mål er at sikre, at alle personer med MS har adgang til effektive behandlinger, der kan bremse, stoppe eller reparere skaderne fra MS. Dette forsøg bringer os et skridt nærmere dette mål. "

En anden styrke ved denne undersøgelse er, at det demonstrerede effektiviteten af ​​et lægemiddel, der allerede er godkendt til klinisk brug.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?