10 tegn på kræft i æggestokkene

Tegn på kræft i æggestokkene er oftest så vage at sygdommn kaldes den tavse dræber.

Kræft i æggestokkene er kendt som den "tavse dræber", fordi symptomerne ofte er så vage og lige så godt kan være meget andet. Det er normale og almindelige irritationssymptomer.

 

Men forskellen er, at de ikke bare varer en dag eller to, men varer ved eller vender tilbage dagligt og ikke går væk. Det farlige er at man vænner sig til irritationen eller symptomet.

Problemet er, at hvis det tager al for lang tid at finde årsagen til symptomet, har kræften ofte allerede spredt sig så meget, at det ikke længere kan behandles effektivt.

Behandlingen af tidligt diagnosticeret æggestokkræft er i de sidste år forbedret meget, så det er afgørende ikke at ignorere symptomerne. Gå hellere til lægen en gang for meget end for lidt.

Har man først en gang oplevet hvor stor forskel det gør om en kræftsygdom bliver opdaget tidligt eller sent, så bliver det en tragedie for både dig selv og dine pårørende at du forsøger at fornægte muligheden for kræft.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse rammes kvinder under 40 år meget sjældent, men derefter stiger risikoen og kulminerer omkring 65 års-alderen.

Flere af symptomerne er dog fælles for flere former for kræft, så hvis du rammes af symptomerne, selv om du er under 40 år, så kan det stadig godt være kræft. Omkring 10 procent af kræft i æggestokkene skyldes spredning fra en anden kræftsygdom.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse udgør epiteliale kræftknuder cirka 90 procent af alle tilfælde af æggestokkræft i Danmark. Denne kræfttype rammer oftest kvinder over 60 år og stammer fra de celler, der dækker æggestokkens overflade (bughinden). 

Cirka 10 procent af alle tilfælde af kræft i æggestokkene udgår fra celler omkring ægget og kaldes for ikke-epiteliale kræftknuder. Disse sjældne typer rammer oftest piger eller unge kvinder.

Kun 20 procent af tilfælde af kræft i æggestokkene findes tidligt nok til at behandle sygdommen, så her er 10 tegn, du skal være opmærksom på for ikke at komme for sent i behandling.

Tags: æggestokkræft, fordøjelse, smerter

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?