Magnetisk stimulering kan reducere tinnitus

Lider du af tinnitus er der håb om at det kan reduceres markant med magnetisme, der sendes ind i hovedbunden.

 

Det viser nye forsøg, hvor forskere har testet såkaldt transkraniel magnetisk stimulation (TMS) på patienter, der havde haft tinnitus i mindst et år.

Forskerne fra VA Portland Medical Center og Oregon Health & Science University fandt, at transkraniel magnetisk stimulation forbedrede tinnitus-symptomer væsentligt hos mere end halvdelen af ​​undersøgelsens deltagere.

"For nogle af undersøgelsens deltagere, var det første gang i årevis, at de oplevede en lettelse af symptomerne," siger Robert L. Folmer, der er lektor i Otolarynology og har fået den nye undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet JAMA Otolaryngology - Head & Neck Surgery.

10-15 procent af danskere lider af tinnitus og for en procent er tilstanden så voldsom, at de er stærkt generede af det. Tinnitus medfører en vedvarende lyd - der kan variere fra ringen eller brummen til en hvislende eller hvid støj - som ingen andre kan høre. Folk med lidelsen kan have svært ved at sove eller koncentrere sig og er undertiden invaliderende.

Der er ingen dokumenterede behandlinger til rådighed, men forskellige distraktionsteknikker - inklusive nogle kommercielle - kan få mennesker til at 'glemme' deres tinnitus.

Lettelse efter 20 år

Transkraniel magnetisk stimulation (TMS) genererer et kegleformet magnetfelt, der trænger ned i hovedbunden og kraniet, hvor det interagerer med hjernevæv. Jo højere intensitet af stimuleringen, des dybere kan magnetfeltet trænge ind og påvirke neural aktivitet. I øjeblikket har FDA - det amerikanske svar på Sundhedsstyrelsen - kun godkendt transkraniel magnetisk stimulation til behandling af depression. Herhjemme har undersøgelser vist, at TMS ikke er synderligt effektiv mod depression, så metoden bruges kun sjældent.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 649
Sanserne | jul 17, 2015

Magnetisk stimulering kan reducere tinnitus

Lider du af tinnitus er der håb om at det kan reduceres markant med magnetisme, der…

Undersøgelsen fra Oregon er baseret på 64 deltagere, der fik en puls af TMS per sekund ind i deres kranium lige over øret for at målrette den auditive cortex i hjernen. Deltagerne fik 2000 puls pr. TMS-behandling på 10 hinanden følgende arbejdsdage. Af de 32 deltagere, der fik den "rigtige" TMS behandling fandt 18 personer, at deres symptomer blev lindret i mindst seks måneder efterfølgende. For at deltage i undersøgelsen skulle patienterne have haft tinnitus i mindst et år.

Et betydeligt antal deltagere, der havde haft tinnitus i mere end 20 år var glade for den lettelse TMS-behandlingen gav dem.

Forskerne håber at de på baggrund af de positive resulatater kan forfine metoden, så TMS kan individualiseres og blive endnu mere effektiv.

Tags: tinnitus

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?