Drik et glas rødvin dagligt og din risiko for depression falder.

Et glas vin om dagen hindrer depression

 

Ligesom et stort forbrug af vin og anden alkohol kan være et tegn på depression eller andre psykiske problemer, så kan vin i moderat mængder øge ens mentale sundhed, viser et nyt spansk studie.

"Et glas vin om dagen kan være med til at forhindre depression," siger dr. Miguel Martinez-Gonzalez, der er chef for afdelingen for forebyggende medicin og folkesundhed ved University of Navarra i Spanien.

"Depression og hjertesygdomme synes at have nogle fælles mekanismer, fordi de både har mange ens beskyttende faktorer og risikofaktorer," siger han, men tilføjer, at man ikke skal begynde at drikke for at forebygge depression!

"Hvis du drikker alkohol, skal du holde dit forbrug på én genstand om dagen og overveje at drikke vin i stedet for andre alkoholholdige drikkevarer,” siger han til tidsskriftet BMC Medicine.

Tony Tang, der er professor i psykologi ved Northwestern University i, Illinois, mener, at den nye forskning "er i overensstemmelse med andre undersøgelser, der tyder på beskedne sundhedsmæssige fordele af et beskedent alkoholindtag."

Han peger dog på, at andre faktorer kan spille ind i den potentielle sammenhæng mellem vin og depression. Han hæfter sig således ved, at de, der i den spanske undersøgelse, kun drak beskedne mængder vin også var gift og dyrkede motion.

”At være single eller skilt og bo alene og have stillesiddende arbejde er kendte risikofaktorer for depression,” siger han.

"Et passende socialt liv er den vigtigste faktor, vi kender, der kan beskytte folk fra depression.

"Måske er det at være afholdende et tegn på alvorlig social isolation i Spanien, mens det at drikke et glas vin om dagen er et tegn på at have et normalt socialt liv."

Vin er bedst

I den spanske undersøgelse deltog 5.500 let- til moderat drikkende personer i op til syv år. Alle deltagere var en del af en stor undersøgelse om ernæring og hjerte-kar-sundhed, og de var alle mellem 55 og 80 år.

Ingen af deltagerne havde lidt af depression eller haft alkoholproblemer, da undersøgelsen gik i gang.

Undersøgelsen viste, at vin var den mest foretrukne drink, og at de, der drak 2-7 glas om ugen, var de mindst tilbøjelige til at lide af depression, sammenlignet med de, der overhovedet ikke rørte alkohol.

Resultaterne var markante selv efter, at forskerne havde taget faktorer som rygning, kost og civilstand i betragtning.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?