Nogle gange er der større grund til bekymring end andre. Alt for mange mødre bekymrer sig unødigt...

Mødre er selv ude om deres stress

 

Vi mødre er vores egne værste fjender. Vi stresser over vores børns spisevaner, hvordan de opfører sig og om de læser nok lektier, men i virkeligheden handler det om andres forventninger til os selv.

Og når nu vi er i gang, bekymrer vi os også om os selv, er vi gode nok til at holde styr på vores hjem, vores arbejde og vores børns skolegang og senere studier. Og oven på det hele, så bekymrer vi os om, hvad andre tænker om os. Ja, og så bekymrer vi os jo lige om at være for bekymrede…

Når det handler om det pres, vi føler ved at skulle være så perfekte, er det os selv, der er årsagen. Det har en stor undersøgelse, hvor 7.000 amerikanske mødre deltog, konkluderet. Hele 75 pct. af de mødre, der deltog i undersøgelsen, sagde, at det pres, de lagde på sig selv om at skulle være perfekte, var værre end det pres de f.eks. følte fra andre mødre. Og næsten ligeså mange mødre, omkring 72 pct., indrømmede, at de var stressede over at være stressede.

I undersøgelsen blev de deltagende mødre bedt om at udvælge tre top-kilder til stress i deres liv, og 60 pct. svarede, at det var manglen på tid og alt det, der skal nås, som stressede mest. 41 pct. nævnte det, at de i den grad skulle balancere mellem famlie og arbejde, og andre 35 pct. følte sig mest stresset over de økonomiske forpligtelser der lå i at skulle forsørge sine børn.

I samme undersøgelse viste det sig, at mange mødre oplevede børnenes far som en ekstra stressfaktor. Han stressede dem faktisk ligeså meget som deres børn gjorde. Men det må vi håbe, kun gælder for amerikanske mødre….

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?