Fælles vandreture kan stresse dig ned, viser den ny undersøgelse.

Fælles vandreture gør dig mindre stresset

 

En tur i naturen sammen med andre kan sænke dit stressniveau og reducere din risiko for depression.

I en ny undersøgelse har forskerne fundet ud af, at mennesker, der for nylig har været igennem en stressende begivenhed, såsom alvorlig sygdom, tab af job, skilsmisse eller dødsfald kan få et betydeligt bedre humør, hvis de går en tur i naturen sammen med andre.

Undersøgelsen omfattede næsten 2.000 deltagere fra Walking for Health programmet i England, som arrangerer næsten 3.000 gruppeture hver uge.

"Vi hører, folk sige, at de føler sig bedre tilpas efter en gåtur i det fri, men der har ikke været mange undersøgelser af denne størrelse til at underbygge konklusionen om, at disse adfærdsmønstre faktisk forbedrer din mentale sundhed og trivsel," siger dr. Sara Warber, der er lektor ved University of Michigan Medical School.

Ingen undskyldninger

"Gåture er en billig, risikofri og tilgængelig form for motion, og det viser sig, at kombinationen af natur og gruppesamvær kan være en meget kraftfuld, uudnyttet faktor til at mindske stress,” siger Warber.

"Vores resultater tyder på, at noget så simpelt som at tilslutte en vandregruppe ikke blot kan forbedre vores daglige følelser, men kan også bidrage med en ikke-farmakologisk tilgang til alvorlige lidelser som depression," siger hun til tidsskriftet Ecopsychology .

"I betragtning af stigningen i menneskers dårlige mental sundhed og fysiske inaktivitet i den moderne verden, må vi hele tiden udforske nye, tilgængelige måder at hjælpe folk med at forbedre deres langsigtede livskvalitet og trivsel," siger Sara Warber.

"Gruppeture i lokale, naturmiljøer kan være et potentielt vigtigt bidrag til folkesundheden og være gavnligt for at hjælpe mennesker til at klare stress og negative følelser.”

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?