Blandt andet fordi du har mulighed for at svømme mere om sommeren, er du formentlig sundere.Blandt andet fordi du har mulighed for at svømme mere om sommeren, er du formentlig sundere.

Derfor bliver du sundere om sommeren

Indrømmet – der er udfordringer for din sundhed om sommeren. Fedt, rødt kød fra grillen og forbrændt hud efter strandturen, bare for at nævne noget.

 

Men generelt er sommeren en sund årstid. Ikke bare fordi vi får masser af D-vitamin og solen simpelthen gør os gladere. Og heller ikke kun fordi det er sundt at bevæge sig uden døre. Der er også andre sundhedsgevinster, som tilmed også er rigtig dejlige.

Vi har fundet 5 ting, der gør sommeren dejligere og sundere:

Det er feriesæson

Ja, selvfølgelig, vil du sige. Og det er jo ikke hele sandheden, mange af os tager jo også på ferie om vinteren. Men om sommeren lukker de fleste af os rigtig ned i flere uger. Skolerne lukker og nogle arbejdspladser holder også samlet ferie. Og netop ferie er næsten den bedste gave du kan give dig selv. Du dæmper stressniveauet og du giver humøret en gang lak – og er du heldig holder denne sunde tilstand også efter du er kommet tilbage fra ferien.

Desuden giver mange sig også tid til at tænke lidt over deres liv og motivation. Når man har fået overvejet, hvor man vil hen og hvad der driver én, giver det også langt mere lyst til at kaste sig ud i efterårets udfordringer.

Sommeren er sund for hjertet

Et hold forskere fandt i 2012 frem til, at der er en markant forskel på overlevelse efter hjerteanfald alt efter om anfaldet sker om vinteren eller sommeren.

Det viste sig, at hjertesyge har mellem 26 og 36 pct. større risiko for at dø om vinteren. Men husk, at det ikke betyder, at du om sommeren kan tillade dig at holde ferie fra motionen og den sunde kost!

Du sveder

Den varme tid giver dig sved på panden, og hvis du ikke fejler noget er det faktisk sundt. Når du sveder begrænser du infektioner i kroppen og det øger din blodcirkulation. Sveden åbner også dine porer, hvilket betyder, at huden bliver renere.

Masser af frugt!

Så er det nu vi skal have fyldt maven med jordbær, blåbær, brombær, kirsebær, melon…. Det er sundt og lækkert. Du får masser af antioxidanter og vitaminer, og mange bær og frugter er kaloriefattige og så søde, at du kan undgå slik og chokolade.

Blåbær skulle have god effekt på kolesteroltallet og diabetesrisikoen, hindbær og brombær giver masser af fibre, kirsebær ser ud til at hjælpe mod smerter efter træning og jordbær skulle hjælpe på det hukommelsestab, der kommer med alderen. Desuden er frugt jo fulde af vand, hvilket holder kroppen sund.

Svømning

Om sommeren kan vi frit kaste os ud i en af de sundeste motionsformer. Ved svømning gør du brug af alle muskelgrupper, og vandet gør, at du får naturlig modstand. Mennesker med ledsmerter og f.eks. leddegigt kan have rigtig meget glæde af motion i vandet.

Desuden har svømning vist sig at være godt for humøret. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i International Journal of Aquatic Research and Education har svømmere en lavere dødsrisiko end løbere og mennesker, som går meget. Og så er svømning faktisk dejligt.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?