Pas på med at bære rundt på for store kufferter - det kan give skader, der kan ødeligee ferien før den er begyndt.

9 tips til at undgå løfteskader på ferierejsen

 

Rigtig mange flygter forståeligt nok fra den sure danske vinter. Men pas på, når du pakker kufferten. Er den for tung, og løfter du den forkert, kan du let risikere at spolere ferien med smerter og skader på halsen, håndleddene, ryg og skuldre.

Det gælder både når du skal pakke din kuffert, og senere når du skal bakse den ind og ud af fly, busser, tog og hoteller.

"For at sikre, at du ankommer til din feriedestination fri fra smerter og skader, så er det vigtigt at vide, hvordan man optimalt pakker, bærer og løfter sin bagage,” siger dr. Warner Pinchback, der er talsmand er de amerikanske ortopædkirurger.

Gode rejsetips

  • Anskaf dig en letvægtskuffert, der både er robust, har hjul og håndtag.
  • Undgå at overlæsse din kuffert. Hvis du har mere bagage, end der kan være i en enkelt kuffert, så bær resten i et par mindre poser i stedet for én stor kuffert. Men husk, at mange flyselskaber begrænser størrelsen og vægten af håndbagage.
  • Gå ned i knæene, når du løfter. Den mest sikre måde at løfte en tung kuffert er at stå ved siden af den, bøje ned i knæene og bruge dine benmuskler, når du tager fat i håndtaget og retter dig op. Sørg for at holde bagagen tæt til kroppen, når du løfter.
  • Vær forsigtig, når du løfter bagage op i overliggende rum. Løft først til toppen af sædet. Brug en hånd på hver side af kufferten, inden du løfter den op. Læg kufferten ind i rummet med hjulene først, så du kan skubbe den det sidste stykke ind.
  • Hold ryggen lige. Når du løfter og bærer bagage, så skal tæerne pege i den retning, du er på vej. Skal du dreje dig, så drej hele kroppen, så du undgår vrid i ryggen
  • Giv dig tid. Forsøg ikke at haste, når du løfter eller bærer en kuffert. Det er en god idé at bede om hjælp, hvis du har problemer med bagage, der enten er for tung eller har en akavet form.
  • Lad være med at bære tung bagage i lang tid eller over lange afstande som f.eks. igennem en stor lufthavnsterminal.
  • Bær din bagage, når du skal op ad trapper. Lad være med at trække den efter dig.

En rygsæk kan også være for tung. Hvis du bruger rygsæk, så sørg for, at begge skulderstropper er polstret og justeret korrekt. Brug alle rum til at fordele vægten jævnt. Lad være med at slænge noget over den ene skulder, da det kan forstrække musklerne.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?