7 grunde til at du er en myggemagnet

Myggene er over os, men nogle mennesker generes tilsyneladende ikke lige så meget af stik, som andre.

 

Men det skyldes ikke alene at de er bedre til at udholde irritationen, men også at de ikke bliver bidt lige så ofte.

Undersøgelser viser nemlig at nogle mennesker bare bliver bidt mere end andre.

At myggestik kløer skyldes ikke at der er gift i myggens snabel, men at dit immunsystem reagerer på angrebet. 

Her er syv grunde til at du oftere får myggestik:

CO2

Myg tiltrækkes af kultveilte (C02) og kan fornemme et højere CO2-niveau på 50 meters afstand. Kultveilte er en del af vores udånding og forskelle i hvor meget vi udånder kan afgøre vores risiko for at få myggestik.

"Hvis du træner kraftigt, vil du også producere mere kultveilte i en kort periode," siger Richard Pollack fra Harvard School of Public Health. "Det kan måske også gøre dig lidt mere attraktiv for myg."

Desværre er der ingen nem måde at reducere mængden af kultveilte bortset fra at holde vejret.

Kropsvarme

Når du har det varmt forsøger kroppen at køle ned ved at sende mere blod tæt ud i de tynde hudområder.

Før myg bider er de nødt til at finde et område af kroppen, hvor blodet er tæt på overfladen. Nogle af de områder, hvor blodårerne er tættest på kroppen er panden, håndled, albuer og hals. Men jo mere overophedet du er, desto større områder af kroppen vil have blod tæt på huden.

"Myggene bruger varmen til meget hurtigt at afgøre, hvor blodet er tættest på overfladen," siger Dr. Jonathan Day, der er professor i medicinsk entomologi ved University of Florida.

Overvægt

Overvægtige er større og jo større mennesker er, des mere kultveilte udånder de. Desuden har undersøgelser vist at myg tiltrækkes af urinsyre og en af årsagerne til forhøjet niveau af urinsyre i blodet er overvægt.

Graviditet

Gravide har vist sig at være hyppigere ofre for myggestik og det kan både skyldes at deres temperatur er højere. Sådan cirka 0,7 grader højere, hvilket får blodårerne til at fremstå meget tydeligere mange steder på kroppen. Desuden har undersøgelser vist at gravide udånder hele 21 procent mere kuldioxid.


Mørkt tøj

Myg ser måske ikke særligt godt, men de kan skelne mørke og lys. Hvis du vælger at gå i mørkt tøj skiller du dig ud fra horisonten.

Myg tiltrækkes af mørke farver, så hvis du vælger lyst tøj udendørs kan du slippe for myggebid. Lyst tøj holder dig også køligere i sommervarmen. Vær sikker på, at du dækker så meget af huden som muligt, og bær tøj lavet af tæt-vævet stof, så myggene ikke kan trænge igennem.

Det er også en god idé at bære løstsiddende tøj, for hvis materialet ikke er tæt på din hud, kan myg ikke nå din hud. Bare sørg for at det ikke er for løst, så myggene kan flyve op i skjorteærmerne.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 649
Hår og hud | jun 11, 2018

Pas på grillen: Du optager kræftfremkaldende stoffer gennem huden

Står du tæt på grillen i sommervarmen, så øger det din risiko for at optage…

Øl

Resultaterne af en meget lille undersøgelse tyder på, at bare en øl kan gøre dig til et mål for myg. Et studie af 13 frivillige fandt, at myg var mere tilbøjelige til at stikke personer, der for nylig havde drukket en øl. Men test af alkoholpromille har ikke kunnet knytte alkohol til myggebid, så der er stadig ingen forklaring på hvorfor de frivillige i undersøgelsen fik flere bid.

Blodtype

En undersøgelse har vist at myg oftere landede på mennesker med blodtype 0 pga. de dufte de udsender, men eksperter afviser at blodtypen har nogen betydning for myggen, da duftsignalerne er så svage at myggene allerede er landet før de kan skelne blodtypen. Til gengæld udskiller 15 procent af alle mennesker ikke sekreter, der viser hvilken blodtype, de har og en undersøgelse viste, at de blev stukket meget mindre end andre - eksempelvis blev personer med blodtype 0 stukket 24 procent oftere, hvis de udsendte sekreter om deres blod.

 

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?