Derfor skal du spise færre proteiner fra kød

Kvinder omkring overgangsalderen har en forøget risiko for hjertesvigt, hvis de spiser for mange proteiner fra kød.

 

Det viser en ny undersøgelse fra Brown University, Rhode Island, USA, hvor forskere har sammenlignet næsten 104.000 kvinders madvaner med deres risiko for hjertekar-problemer.

Forskerne analyserede bevarelser af spørgeskemaer om daglige kostvaner indleveret mellem 1993 og 1998 fra 103,878 kvinder mellem 50 og 79 år. 

I alt 1.711 kvinder viste sig i mellemtiden at have udviklet hjertesvigt. Resultaterne viste, at kvinderne, der fik hjertesvigt, indtog markant flere proteiner eller fik færre af deres protein fra grøntsager.

Selv om kvinder, der spiste flest vegetabilske proteiner syntes at have mindre risiko for hjertesvigt, var det dog ikke et resultat, der var signifikant efter at forskerne havde taget højde for deltagernes kropsmasse.

"Et højere samlet indtag af protein synes at være forbundet med væsentligt øget risiko for hjertesvigt, samtidig med at vegetabilsk protein indtagelse synes at være beskyttende," siger dr. Mohamad Firas Barbour fra Alpert Medical School of Brown University, Memorial Hospital of Rhode Island, i Pawtucket. Han er forfatter på undersøgelsen, der netop er blevet præsenteret på American Heart Associations Scientific Sessions 2016 i New Orleans.

Din mad | dec 06, 2017

To skiver ost dagligt beskytter mod hjerteproblemer

To skiver ost dagligt kan reducere din risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde.

Kvinderne var alle deltagere i Women Health Initiative, en langvarig national kostundersøgelse, der undersøger hvordan man kan reducere risikoen for hjertesygdomme, bryst- og tarmkræft samt knogleskørhed.

Da selvrapporteret kostindtag kan være upålideligt, brugte forskerne også biomarkører til præcist at måle det daglige proteinindtag. Blandt andet målte de mængden af kvælstof i urin, som kan bestemme den faktiske mængde protein i kosten.

Spørgeskemaerne gav til gengæld forskerne mulighed for at vurdere hvor mange af proteinerne, der kom fra kød eller fra grøntsager.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647
Hjertekar | jun 11, 2013

Drop nogle af smøgerne og undgå et slagtilfælde

Hvis du bare foretager små livsstilsændringer begrænser det din risiko for et…

"Selv om vi stadig har behov for en bedre forståelse af risikoen ved en forkert kost, tyder resultaterne på, at hjertesvigt blandt kvinder i overgangsalderen ikke kun er meget udbredt, men kan forebygges ved at ændre kost," siger Barbour.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?

Nyheder fra Klog Kost