Morgen-mennesker spiser sundere

Er du A-menneske og dermed står tidligt op er der stor sandsynlighed for at du spiser sundere end B-mennesker.

 

Det viser i hvert fald en ny finsk undersøgelse, hvor forskere har sammenlignet ca. 2.000 personers døgnrytmer med deres spisevaner.

Resultaterne viste, at morgenmennesker spiste tidligere på dagen og generelt spiste sundere.

Tidligere undersøgelser har vist, at sene måltider øger risikoen for overvægt.

Den nye undersøgelse er den første, der har forsøgt at finde ud af hvad og hvornår mennesker med forskellige døgnrytmer spiser og se på sammensætningen af makronæringsstofferne kulhydrater, protein og fedt.

"A-mennesker kan have en ekstra fordel i forhold til B-mennesker, når det kommer til at bekæmpe fedme, da de instinktivt vælger at spise sundere fødevarer tidligere på dagen," siger Courtney Peterson fra The Obesity Society, der har udgivet undersøgelsen i deres tidsskift Obesity.

"Tidligere undersøgelser har vist, at spise tidligere på dagen kan hjælpe med vægttab og mindske risikoen for at udvikle diabetes og hjertesygdomme. Denne nye undersøgelse viser, at vores biologiske ure ikke kun påvirkes af vores stofskifte, men også af hvad vi vælger at spise. "


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647
Din mad | nov 15, 2016

Derfor skal du spise færre proteiner fra kød

Kvinder omkring overgangsalderen har en forøget risiko for hjertesvigt, hvis de spiser…

Resultaterne er baseret på næsten 2.000 tilfældigt udvalgte personer, og resultaterne viser klare forskelle i indtaget af både energi og makronæringsstoffer mellem de to typer, hvor A-mennesker tager sundere valg i løbet af dagen. B-mennesker spiste samlet mindre protein og spiste mere sukker om morgen. 

Om aftenen spiste de også mere sukker, fedt og mættede fedtsyrer. I weekenderne var forskellene mellem morgen- og aftenmennesker endnu mere udtalt. B-menneskerne havde mere uregelmæssige spisetider og spiste dobbelt så mange gange. B-mennesker sov også dårligere og var mindre fysisk aktive.

"Sammenkædning af hvad og hvornår folk spiser med deres døgnrytme giver et nyt perspektiv på, hvorfor visse mennesker er mere tilbøjelige til at spise usundt," siger Mirkka Maukonen fra ​​det nationale institut for sundhed og velfærd ved Institut for Folkesundhedsløsninger i Helsinki. 

"Denne undersøgelse viser, at B-mennesker har mindre gunstige spisevaner, der kan udsætte dem for en højere risiko for fedme, diabetes og hjertesygdomme."

For personer, der vil tabe sig, kan undersøgelsen give en forståelse for, hvorfor de spiser som de gør i løbet af dagen, mener forskerne.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647
Slankekur | dec 21, 2013

Slank dig med fem nåle i øret

Fem akupunkturnåle i det ydre øre kan hjælpe folk med at tabe sig. Det viser nye studier,…

"Sundhedspersonale kan hjælpe med at styre folk til sundere madvalg - og komme med foreslag til hvornår det er bedst at spise visse fødevarer - baseret på den enkeltes døgnrytme," pointerer de.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?

Nyheder fra Klog Kost