Spis fisk og bevar din hørelse

 

Hvis du spiser mindst to portioner fisk om ugen, kan du forhindre eller i det mindste udsætte et høretab med 20 pct.

Kvinder, der spiser fisk mindst to gange om ugen, kan mindske risikoen for høretab.

Forskere ved Brigham and Women 's Hospital i Boston har i en ny stor undersøgelse fundet ud af, at indtagelse af mindst to portioner fisk og omega-3 fedtsyrer hver uge kan hjælpe med at forhindre eller forsinke høretab.

"Erhvervet høretab er en meget udbredt, og ofte invaliderende, kronisk helbredstilstand," siger dr. Sharon Curhan. "Selv om et fald i hørelsen ofte betragtes som en uundgåelig del af aldringen, så giver opdagelsen af flere risikofaktorer nye muligheder for at forebygge eller udskyde erhvervet høretab."

Undersøgelsen, der er offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition, omfattede mere end 65.000 kvinder, som blev fulgt fra 1991 til 2009. I den perioden havde mere end 11.600 af kvinderne udviklet høretab.

Undersøgelsen viste, at de kvinder, der spiste to eller flere portioner fisk om ugen, havde 20 pct. lavere risiko for høretab end dem, der kun sjældent spiste fisk. Og jo mere fisk og omega-3 fedtsyrer, de indtog, desto  lavere var deres risiko for høretab.

"Forbrug af enhver type fisk (tun, mørk fisk, lys fisk eller skaldyr) har en tendens til at være forbundet med lavere risiko. Fundene tyder dermed på, at kosten er vigtig i forebyggelsen af erhvervet høretab," siger Curhan.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?

Nyheder fra Klog Kost