Små hurtige ture på løbebåndet eller kondicyklen med et par minutters mellemrum er lige så effektive som 12-30 minutters ture med lavere hastighed.Små hurtige ture på løbebåndet eller kondicyklen med et par minutters mellemrum er lige så - eller mere - effektive som 12-30 minutters ture med lavere hastighed.

Kort intensiv træning bedst til vægttab

Kortvarig intensiv motion er en mere effektiv og realistisk måde at tabe sig på samt forebygge og kontrollere diabetes 2.

 

I forhold til længerevarende motion i et langsommere tempo optimerer eksplosiv træning kroppens evne til at bruge og opbevare blodsukker, viser forskning fra University of Leicester, der er offentliggjort i tidsskriftet Obesity Review.

Type 2-diabetes er forbundet med over 80 procent af mennesker, der er klassificeret som overvægtige eller fede.

Virkningerne af motion på diabetes 2 og kroppens evne til at bruge insulin til at absorbere blodsukker er velunderbygget, men motions betydning for vægttab er mere kontroversiel.

Retningslinjerne for vægttab antyder, at 200 til 300 minutters moderat til kraftig aktivitet om ugen er nødvendig for et langsigtet vægttab, men tidligere forskning har vist, at kun fem procent i nogle industrialiserede lande dyrker så meget motion. Nylige undersøgelser har dog vist hvor vigtig fysisk aktivitet er for helbredet, hvis man ikke taber sig.

Forskerne fra Leicester ønskede derfor at finde ud af om højintensiv interval træning (HIIT) kunne løse problemet for de mange, der ikke har tid til - eller orker - fire-fem timers ugentlig træning.

"Vores undersøgelse er en meta-analyse af eksperimentel forskning, der giver os mulighed for at finde årsag og virkning. Den viser, at HIIT har fordele for det cardiometaboliske helbred, som kan være bedre end almindelige træning i forhold til insulinresistens og dårlig kondition," siger forsker Charlotte Jelleyman.

"HIIT kan derfor være egnet som et alternativ til kontinuerlig træning i forhold til stofskifteproblemer og vægttab, især hos patienter med diabetes 2 eller metabolisk syndrom."

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?