En glad partner sikrer dig et godt helbred

Er din partner nærmest lykkelig, så er der større chance for at du har et godt helbred.

 

Det viser en ny undersøgelse fra Michigan State University, hvor forskere gennem spørgeskemaer i seks år har spurgt 1.981 heteroseksuelle par mellem 50 og 94 år om deres helbred, parforhold og lykkefølelse.

Resultaterne viste, at mennesker med glade ægtefæller var langt mere tilbøjelige til at rapportere et bedre helbred over tid. Og det var uafhængigt af personens egen lykkefølelse.

"Dette resultat udvider væsentligt opfattelsen af forholdet mellem lykke og helbred og tyder på en unik social sammenhæng," siger William Chopik, der er lektor i psykologi og chefforsker på undersøgelsen, der er offentliggjort i tidsskriftet Health Psychology.

"At have en glad partner kan øge sundheden så meget, at man selv stræber efter at være glad."

Tidligere forskning tyder på at glade mennesker generelt også er raske mennesker, men Chopik ønskede også at udforske de sundhedsmæssige virkninger af interpersonelle relationer. 

Mindst tre grunde

Han mener, at der er mindst tre sandsynlige grunde til at en glad partner kan forbedre en persons helbred:


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647
Stress | nov 30, 2013

Hver 9. kvinde får post-traumatisk stress

Rigtig mange kvinder vil på et tidspunkt i livet lide af post-traumatisk stress, PTSD,…

Glade partnere yder sandsynligvis stærkere social støtte, som f.eks. pleje ved sygdom, mens ulykkelige partnere kan være mere tilbøjelige til at fokusere på deres egne stressfaktorer.

Glade partnere kan involvere ulykkelige mennesker i aktiviteter og miljøer, der fremmer et godt helbred, som at sikre regelmæssig søvn, spise nærende mad og at motionere. 

En glad partner burde gøre en persons liv lettere, selv om man ikke ligefrem bliver gladere.

"Simpelthen at vide, at ens partner er tilfreds med hans eller hendes liv kan dæmpe ens selvdestruktive adfærd, som at drikke eller tage stoffer," siger Chopik.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647
Parforhold | sep 02, 2013

Mænd kan ikke tåle konens succes

Når kæresten eller konen lykkes med noget socialt eller f.eks. på jobbet, så kniber det…

Resultaterne viste ingen forskel mellem mand og hustru i undersøgelsen, hvor deltagerne besvarede spørgsmål om deres helbred, herunder hvilken grad af fysisk svækkelse, kroniske sygdomme og niveauet af fysisk aktivitet, samt eventuelle bekymringer, de havde om deres ægtefælles helbred. Deltagerne vurderede også selv deres egen lykke og tilfredshed med livet.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?